Oogzorg

Bij Mooi! Optiek bieden wij kwalitatief hoogwaardige oogzorg door een gediplomeerd opticien en contactlensspecialist. Voor een uitgebreide oogmeting kun je het beste een afspraak maken. Dit kun je via de afspraak-button doen of bel/app ons even. 

Toe aan een nieuwe bril of glazen? Wil je weten of je zicht nog optimaal is? Zijn de armen te kort bij het lezen, maar is het zicht veraf nog goed? 

Wij luisteren naar je zichtprobleem en voeren vervolgens een deskundige, uitgebreide oogmeting uit. 

Bij deze oogmeting wordt er eerst goed naar de problemen waar je tegenaan loopt geluisterd, en stellen wij je een aantal vragen om een goed beeld van de problematiek en gezondheid te krijgen. Na deze uitgebreide anamnese gaat onze opticien vervolgens de sterkte bepalen die je nodig hebt voor veraf, en indien nodig wordt ook de nabij sterkte bepaald (voor het lezen)

Tevens zullen er enkele binoculaire testen uitgevoerd worden om te kijken of de samenwerking tussen beide ogen goed is. 

Aan het eind zal het resultaat goed besproken worden en gekeken worden of een (nieuwe) bril noodzakelijk is. Een eerlijk advies, dat is Mooi!

Liever contactlenzen? Ook dat is mogelijk, dan volgt een aanpassing contactlenzen.

Veel voorkomende oogproblemen

myopie

Wanneer je een min-sterkte hebt ben je bijziend. Je ziet dan dichtbij scherp, maar veraf is wazig. Een bijziend oog is een myoop oog. Je oog is dan te lang waardoor het brandpunt voor je netvlies valt in plaats van óp het netvlies. Door een brillenglas of contactlens met een min-sterkte te gebruiken zorg je ervoor dat het brandpunt weer op het netvlies terecht komt. Nu zie je veraf weer scherp! 

hypermetropie

Zie je veraf goed, maar merk je dat je ogen na langdurig dichtbij kijken vermoeid zijn en branderig aanvoelen? Heb je veel last van hoofdpijn? Grote kans dat je verziend bent! Je hebt dan een hypermetroop oog. Je oog is dan te kort waardoor het brandpunt achter je netvlies valt. Door een brillenglas of contactlens met een plus-sterkte te gebruiken valt het brandpunt weer op je netvlies en zie je dichtbij weer scherp én comfortabel!

cilinder

Een cilinder wordt ook wel astigmatisme genoemd. Astigmatisme doet zich voor wanneer het oogoppervlak (het hoornvlies) of de lens daarachter niet rond is, maar ovaal, zoals een rugbybal. Hoe groter de ovaliteit, des te hoger is de cilinderwaarde. Hierdoor wordt het licht dat het oog binnenkomt vervormd, zodat het niet correct op het netvlies valt, met een wazig beeld als gevolg. Een cilinder kan zowel in brillenglazen als in contactlenzen verwerkt worden.

presbyopie

Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen om dichtbij scherp te zien (accommoderen) af. Vanaf ongeveer 45 jaar kun je merken dat, wanneer je iets van dichtbij wil bekijken, je armen te kort lijken. Of je kunt de kleine letters minder goed lezen. Grote kans dat je toe bent aan een leescorrectie, oftewel een leesbril. Heb je al een sterkte voor veraf? Geen probleem, door middel van een multifocaal glas kunnen we je zowel veraf als dichtbij scherp laten zien.