Brillen

De mooiste brillen vind je bij Mooi Optiek Bergen op Zoom

Wij hebben mooie brillen

Je hebt een oogmeting laten uitvoeren en weet nu dat je een bril nodig hebt. Dan gaat er misschien een nieuwe wereld voor je open! Wij helpen jou graag met ons deskundig advies.

Naast het vinden van een leuk en mooi montuur is de keuze van de juiste glazen belangrijk. Daar kijk je immers doorheen! 

Enkelvoudig

Je hebt alleen een sterkte nodig voor veraf, of juist alleen voor dichtbij. Dan is een enkelvoudig glas een optie. Er zit dan geen verloop van sterkte in de glazen, overal waar je in het glas kijkt zie je het scherp op de juiste afstand. 

Enkelvoudig met leesboost

Je hebt een sterkte voor veraf nodig, maar merkt dat je na veel lezen/dichtbij kijken je ogen toch wat vermoeid raken. Tegenwoordig besteden we enorm veel tijd aan dichtbij kijken. Denk aan smartphone/tablet gebruik en beeldschermwerk. Dat vraagt veel van onze ogen. Je bent nog niet toe aan een multifocale bril, maar merkt wel dat je ogen vermoeid raken na veel dichtbij kijken. Dan is een Relax glas, een enkelvoudig glas met leesboost, een goede optie! Dit geeft je ogen veel rust en comfort, waardoor je relaxed door het leven kunt gaan, ideaal toch?! Onze opticien zal door middel van een extra test tijdens de oogmeting bepalen of een Relax glas zinvol is voor jou.

Multifocaal

Vroeger kon je alle kleine letters goed lezen zonder bril of met je vertebril op. Nu merk je dat je armen te kort zijn of je de lettergrootte aan gaat passen zodat je het wel kunt lezen. Onze opticien zal kijken of je toe bent aan een leessterkte. Gelukkig hoef je dan niet steeds van bril te wisselen, maar is multifocaal een optie! Een multifocaal glas is een glas waar je vertesterkte bovenin zit. Naarmate je lager in het glas gaat kijken zit er steeds een klein beetje meer plus in, zodat je onderin het glas goed kunt lezen. Je ziet van buitenaf niet dat er een leesdeel in je glas zit. Doordat het verloop langzaam gaat heb je zowel veraf, tussenafstand (ca 80 cm – 1 meter) als ook nabij (ca 35 cm) scherp. Er zijn veel verschillende soorten multifocaal, afhankelijk van jouw wensen zal onze opticien een passend advies geven. 

Bifocaal

Als je toe bent aan een leessterkte naast je vertesterkte, kun je ook kiezen voor een bifocaal glas. Het woord zegt het eigenlijk al: bi betekent twee, er zitten dus twee sterktes in het glas verwerkt. Bovenin zit de sterkte voor veraf, en onderin (in het zichtbare leesstukje) zit de leessterkte. Bifocaal is een glas wat vooral vroeger veel verkocht werd. Toch is het ook nu nog een heel functioneel glas, wanneer je bijvoorbeeld niet kan wennen aan multifocaal, of wanneer er andere redenen zijn om voor bifocaal te kiezen. Onze opticien zal altijd met u meedenken naar de beste oplossing. 

Computerbril

Wanneer je veel beeldschermwerk doet en een leesdeel nodig hebt, kan een computerglas de perfecte oplossing bieden! Bij een computerglas wordt er rekening gehouden met de perfecte werkhouding, zodat je in normale hoofdhouding je beeldscherm (op ca 80 cm tot 100 cm) goed scherp kunt zien. Naarmate je lager in het glas kijkt komt er meer plus in het glas, zodat je onderin goed kunt lezen. Denk hierbij aan je toetsenbord en documenten bijvoorbeeld. Een computerbril is goed te combineren met een multifocale of bifocale bril. Er zijn verschillende computerglazen op de markt, afhankelijk van jouw wensen zal de opticien je van het beste advies voorzien. 

Een greep uit onze merken

Wij hebben ook deze brillen

Zonnebrillen

Een corner met ruim 200 zonnebrillen! Daarmee heb je ruime keuze! De meeste hiervan zijn op sterkte te maken, ook multifocaal! Al voor €99,- heb je bij ons een complete zonnebril op sterkte!

Kinderbrillen

Met een uitgebreide collectie van 120+ kinderbrillen heb je een uitgebreide keuze! Een kinderbril op sterkte is bij ons al leverbaar vanaf €99,- en vaak klaar binnen een uur!

Zwembrillen

Wist je dat zwembrillen ook op sterkte leverbaar zijn? Wel zo handig dat je onder water ook scherp kunt zien. Ook als je contactlenzen draagt kan een zwembril wel zo prettig zijn. We hebben zwembrillen in verschillende kleuren en opties leverbaar. Tevens zowel voor kinderen als volwassenen. Een zwembril op sterkte is al leverbaar vanaf 55,-

Veel gestelde vragen

Heb jij sinds kort een bril nodig of heb jij een vraag over onze werkwijze? Je leest hieronder onze meeste gestelde vragen.

Het antwoord is vrij simpel: nee, je ogen worden niet slechter door het dragen van een bril. Ook ‘verwen’ je je ogen er niet mee.

Wel kun je ervaren dat het met je bril een stuk comfortabeler en rustiger kijkt. Als je dan vervolgens je bril af zet, kun je merken dat je het comfortabel zien mist en je daardoor niet graag meer zonder bril rond loopt. Dit betekent dan niet dat je ogen slechter geworden zijn door het dragen van een bril.

Dat is afhankelijk van het aanvullende pakket wat je afgesloten hebt bij je zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering heb je geen recht op zorgvergoeding.

Wij kijken graag voor je na welk pakket je hebt en of je daarmee recht hebt op een zorgvergoeding voor jouw nieuwe bril of contactlenzen.

Indien je hier recht op hebt kunnen wij (in de meeste gevallen) direct voor jou declareren, zodat je soms zelfs een bril ‘gratis’ hebt!

Wij hebben een zonnebril op sterkte al vanaf € 99,- compleet op sterkte! De glazen zijn dan enkelvoudig en uni kleur.

Multifocaal nodig? Die hebben we al vanaf € 189,- compleet op sterkte.

Hierbij heb je keuze uit een selectie monturen.

Heb je liever een Rayban op sterkte? Deze leveren wij mét originele Rayban glazen op sterkte al vanaf € 249,- compleet.

Kom eens langs, dan informeren we je uitgebreid over alle mogelijkheden. Maak een afspraak via de afspraakknop of bel naar 0164-769032

Onze collectie zonnebrillen is zeer uitgebreid. Met merken zoals onder andere Ray-Ban, Oakley, Serengeti, Porsche Design en Guess vind je altijd de perfecte zonnebril. Kom eens langs in de winkel om te passen!

Bij aanschaf van een bril ontvang je bij Mooi Optiek een brilspray. Hiermee spray je zowel de voorkant als de achterkant van de glazen in, maak deze droog met een microvezel doekje. Is je brilspray leeg? Gooi deze dan niet weg, kom er even mee langs, je kunt het namelijk gratis navullen in de winkel.

Moet je bril eens grondig schoongemaakt worden? Kom dan eens langs, dan kunnen wij deze gratis reinigen met een ultrasoon reiniger (trilbadje), we controleren dan direct alle schroefjes of deze nog goed vast zitten.

Afspraak maken