Contactlenzen

Contactlenzen geven je vrijheid!

Kom langs, en ervaar de vrijheid van het dragen van contactlenzen!

Soms wil je even geen bril en draag je liever lenzen. Ook dat kan geregeld worden bij Mooi Optiek!

We leveren zowel harde (vormstabiele) contactlenzen als ook zachte (zuurstofdoorlatende) contactlenzen. De contactlensspecialist zal aan de hand van de lensaanpassing gaan bekijken welk type lenzen het meest geschikt is voor jouw ogen. Bij een lensaanpassing wordt er aanvullend oogonderzoek gedaan, zoals een foto van het hoornvlies maken en met een microscoop de conditie van het oog bepalen.

Lensspaarplan

Er zijn in zachte contactlenzen mogelijkheden in zowel daglenzen, maandlenzen, enkelvoudig, multifocaal en met cilinder.

Heb je de juiste lens gevonden die bij jouw leefstijl past? Informeer dan ook eens naar de mogelijkheden voor ons lensspaarplan. Hiermee betaal je een vast bedrag per maand voor je lenzen. We vertellen je graag wat de mogelijkheden en kosten zijn.  Dit levert je een aantal voordelen op:

Veel gestelde vragen

Draag jij sinds kort lenzen? Lees hieronder de meest gestelde vragen over contactlenzen

Nee, een lens kan niet achter je oog terechtkomen. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je een lens kwijt bent en deze niet meer op zijn plek zit. Een oog heeft een bindvlies (slijmvlies dat het oogwit en de binnenste zijde van de oogleden bedekt) die ervoor zorgt dat de lens nooit achter het oog kan komen.

Zorg goed voor je ogen! Nee een maandlens heet niet voor niets een maandlens. Na een maand dragen is de kwaliteit van de contactlens niet meer optimaal en zal deze minder zuurstof doorlaten. Dit is uiteraard niet goed voor je oog. Hou de draagtijd van je lenzen dus in de gaten en vervang je lenzen op tijd.

Draag je lenzen overdag, ’s avonds doe je deze uit en maak je ze schoon. Geef je ogen rust door je lenzen ’s nachts niet te dragen (tenzij anders besproken met je contactlensspecialist) 

Er zijn ook nachtlenzen beschikbaar, deze draag je juist ’s nachts, zodat je overdag zonder lenzen scherp kunt zien. Je contactlensspecialist kan je hier meer over vertellen.

Probeer je lenzen pas uit te doen als minstens 30 minuten wakker bent. Dit geeft je traanfilm de mogelijkheid je lenzen iets losser te laten zitten, wat het verwijderen van je lenzen makkelijker maakt. Indien je irritatie ervaar na het verwijderen van de lenzen neem dan contact op met je contactlensspecialist.

Werk altijd zo hygiënisch mogelijk. Vervang je lenshouder wanneer je een nieuwe fles vloeistof aanbreekt. Heb je een infectie/ontsteking? Gooi dan direct alle huidige vloeistoffen en lenshouder weg om kruisbesmetting of herbesmetting te voorkomen.

Afspraak maken