Droge ogen

Veelvoorkomend probleem

Droge ogen is een veelvoorkomend oogprobleem dat velen van ons raakt: 1 op de 3 mensen hebben namelijk last van droge ogen. Droge ogen kunnen een reeks ongemakkelijke symptomen veroorzaken, waaronder irritatie, branderigheid, wazig zicht en overmatig tranen. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om deze symptomen te verlichten, bijvoorbeeld het gebruik van goede oogdruppels.

Oorzaken

Droge ogen is een aandoening waarbij de ogen onvoldoende traanvocht produceren of waarbij de kwaliteit van het traanvocht niet voldoende is om de ogen te smeren en te beschermen. Dit kan leiden tot symptomen zoals irritatie, branderigheid, jeuk, roodheid, een zanderig gevoel, wazig zien en overmatig tranen als reactie op de droogheid. Droge ogen kunnen ontstaan door verschillende factoren. Een van de belangrijkste oorzaken is een onvoldoende productie van traanvocht of een disbalans in de samenstelling van de traanfilm. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

Leeftijd

Naarmate we ouder worden, neemt de productie van traanvocht vaak af, waardoor de kans op droge ogen toeneemt.

Omgevingsfactoren

Blootstelling aan droge lucht, wind en rokerige omgevingen kan verdamping van traanvocht versnellen, waardoor droge ogen ontstaan.

Langdurig gebruik van digitale apparaten

Het staren naar beeldschermen vermindert vaak de knipperfrequentie, waardoor het oog niet voldoende wordt bevochtigd.

Medicijngebruik

Bepaalde medicijnen, zoals antihistaminica, decongestiva (zoals neusspray) en antidepressiva, kunnen droge ogen als bijwerking hebben.

Medische aandoeningen

Aandoeningen zoals het Sjögren-syndroom, auto-immuunziekten en hormonale veranderingen bij vrouwen (zoals tijdens de menopauze) kunnen droge ogen veroorzaken.

Contactlenzen

Het dragen van contactlenzen kan het traanfilmoppervlak beïnvloeden en droge ogen veroorzaken, vooral als de lenzen niet goed passen.

Oogdruppels

Het begrijpen van deze oorzaken helpt bij het nemen van preventieve maatregelen en het kiezen van geschikte behandelingen om droge ogen te verlichten.

Oogdruppels voor droge ogen zijn een veelgebruikte en effectieve manier om de symptomen van droge ogen te verlichten. Het gebruik van deze druppels kan een aanzienlijke verbetering van comfort en kwaliteit van leven bieden voor mensen die last hebben van dit probleem. Het is echter belangrijk om deze druppels op de juiste manier te gebruiken om de maximale voordelen te behalen.

Droge ogen druppels, ook wel kunsttranen genoemd, worden gebruikt om de symptomen van droge ogen te verlichten. Hier is hoe je ze op de juiste manier gebruikt: 

Het is belangrijk om de aanbevelingen van je specialist of de instructies op de verpakking van de druppels op te volgen. Als je vragen hebt over het juiste gebruik van de druppels, neem dan contact op met je droge ogen specialist.

Droge ogen kunnen een uitdaging vormen, maar met het juiste gebruik van oogdruppels en andere aanbevolen behandelingen, kunnen de symptomen worden verlicht en kunt u weer genieten van comfortabel en helder zicht.

 

 

 

Veelvoorkomend probleem

Bij Mooi Optiek zijn wij dankzij onze kennis en ervaring deskundigen in het onderwerp droge ogen. Wij kunnen dankzij mooie apparatuur perfect in kaart brengen of je daadwerkelijk droge ogen hebt en door middel van foto’s en video’s dit ook aan je toonbaar maken. Vervolgens komt er een behandelplan uit voort en kun je zelf besluiten of je voor een vervolg consult komt. Het voordeel daarvan is dat we dan opnieuw de foto’s en filmpjes maken waardoor we perfect kunnen zien of de ingezette behandelmethode ook daadwerkelijk werkt. Dat is wel zo prettig toch?

We bieden ook pakketprijzen aan, waarbij altijd 1 flacon druppels bijgevoegd is. Zo betaal je nooit teveel!

Ben jij nu benieuwd hoe het met jouw ogen en de droogheid is? Plan dan snel je afspraak in via de afspraken knop. Gezonde ogen, gelukkig zicht!

We willen benadrukken dat deze informatie bedoeld is als algemeen advies en dat het altijd belangrijk is om advies in te winnen bij een deskundige droge ogen specialist voor een gepersonaliseerd behandelplan.

Afspraak maken