Myopie (bijziendheid)

Kom voor de beste Myopie oplossingen naar Mooi Optiek!

Wat is Myopie?

De wetenschappelijke term voor bijziendheid is ‘myopie’. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je hebt dan een correctie met een negatieve sterkte (min-sterkte) nodig om weer scherp te zien.

bijziend oog

Als de ogen van je kind een min-sterkte hebben, kan het lastig zijn om het bord te lezen of van veraf naar het favoriete tv-programma te kijken.

Er zijn verschillende factoren waardoor bijziendheid voorkomt. Er is een verband met de moderne levensstijl (minder buiten spelen), met veel activiteiten nabij en meer beeldschermtijd, maar genetica speelt ook een rol als andere familieleden ook al myopie hebben.

Je kind heeft dus meer kans om myopie te hebben of krijgen als familieleden ook een min-sterkte hebben. Zijn er familieleden die myopie hebben? Zo ja, aarzel dan niet en maak nu een afspraak bij één van onze myopie specialisten.

20-20-2 regel

Myopie Correctie opties

Daglens

Misight Kinder daglens

Brillenglazen

Miyosmart brillenglazen

Nachtlenzen

Lenzen die je 's nachts draagt

Daglens MiSight

Een daglens speciaal ontworpen voor kinderen. 

Kinderen leiden een actief leven en myopie kan het moeilijker maken om dit bij te houden. Deze kindvriendelijke daglenzen zijn innovatieve contactlenzen die niet alleen de sterkte (myopie) corrigeren van je kind, maar het zijn ook de eerste zachte contactlenzen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze de verergering van myopie bij kinderen aanzienlijk afremmen. Met MiSight daglenzen heeft je kind een helder zicht, is het verlost van een bril en kan het blijven genieten van de activiteiten waar het zo van houdt.
Doordat het een daglens is heeft je kind dagelijks een schone lens in het oog en is er geen gedoe met vloeistoffen en schoonmaken.
Uiteraard worden deze lenzen aangemeten en gecontroleerd door onze ervaren Myopie Specialisten.

Miyosmart brillenglazen

Met de speciale technologie die verwerkt is in de Miyosmart glazen wordt de toename van bijziendheid geremd. Uit onderzoek is gebleken dat dit een zeer effectieve methode is! Door de speciale ‘bolletjes’ in het glas (die nauwelijks zichtbaar zijn) wordt er een defocus gecreëerd op het netvlies, waardoor het toenemen van de ooglengte afgeremd wordt. 

Het is een veilige, effectieve en eenvoudige manier om je kind te beschermen tegen de myopie toename. De kosten van Miyosmart brillenglazen zijn € 199,- per glas. Bij aankoop van een complete kinderbril (montuur met glazen) krijg je een montuur t.w.v. € 99,- gratis.

Je kunt er eventueel voor kiezen Miyosmart brillenglazen te combineren met een MiSight daglens. Zeker ideaal wanneer je kind tijdens sporten of hobby’s even geen bril wil dragen!

Nachtlenzen

’s Nachts contactlenzen dragen zodat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen, dat is ideaal!

Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen geven je comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Nachtlenzen zet je in voordat je naar bed gaat. Terwijl jij slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen raken eigenlijk niet je ogen, maar drijven op je traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies iets platter wordt. Daar voel je helemaal niets van. De volgende ochtend haal je de lenzen uit. Je kunt dan zonder bril of lenzen één of twee dagen scherp zien. Als je, om wat voor reden dan ook, stopt met het dragen van nachtlenzen, dan keren je ogen vanzelf terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Nachtlenzen worden altijd aangemeten door onze ervaren contactlensspecialisten.

Veel gestelde vragen

Is jouw kind (sinds kort) bijziend en wil je een myopie remmende oplossing aanschaffen? Of heb jij een vraag over onze werkwijze? Je leest hieronder onze meeste gestelde vragen.

De aslengte van het oog is de lengte in millimeters, gemeten vanaf het hoornvlies (de voorkant van het oog) tot het netvlies (de binnenkant van het oog) 

De gemiddelde aslengte van het oog is ongeveer 23 millimeter.

Wanneer een myopie management product gebruikt wordt zal de specialist goed controleren of de sterkte (en de aslengte) stabiel blijft. Zolang je nog in de groei bent kan het oog nog in aslengte toenemen. Over het algemeen zal een myopie management product tot ca het 25e levensjaar gedragen worden.

Voor de vergoeding van myopie management producten zoals Miyosmart glazen en bijvoorbeeld Misight daglenzen dient u aanvullend verzekerd te zijn. Er wordt geen vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering. Wij kunnen voor u eenvoudig nakijken of uw kind in aanmerking komt voor een vergoeding. Neem daarvoor even contact met ons op.

Om op latere leeftijd oog gezondheidsproblemen te voorkomen is het belangrijk op tijd de toename van de minsterkte te remmen. Wanneer je (hoog) myoop bent heb je grotere kans op staartvorming, netvliesloslating, glaucoom (hoge oogdruk) en slechtziendheid. Start dus op tijd met een juiste myopie oplossing!

Myopie is de term voor bijziendheid. Als je bijziend bent zie je veraf wazig doordat het brandpunt (het beeld) niet op het netvlies valt, maar voor het netvlies. Je kunt dit door een bril of lenzen met een min-sterkte te dragen oplossen. Je ziet dan weer scherp doordat het brandpunt niet meer voor, maar juist op het netvlies valt. 

In veel gevallen wordt myopie veroorzaakt doordat het oog te lang is, de aslengte van het oog is langer dan gemiddeld. 

Afspraak maken