Oogzorg

Bij ons krijg je de beste oogzorg

Waarom oogzorg?

Bij Mooi Optiek bieden wij kwalitatief hoogwaardige oogzorg door gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten. Voor een uitgebreide oogmeting kunt u het beste een afspraak maken 

Zichtproblemen

Toe aan een nieuwe bril of glazen? Wilt u weten of uw zicht nog optimaal is? 

Zijn uw armen te kort bij het lezen, maar is het zicht veraf nog goed? 

Wij luisteren naar uw zichtprobleem en voeren vervolgens een deskundige, uitgebreide oogmeting uit. 

Bij deze oogmeting wordt er eerst goed naar de problemen waar u tegenaan loopt geluisterd, en stellen wij u een aantal vragen om een goed beeld van de problematiek en gezondheid te krijgen. Na deze uitgebreide anamnese gaat onze opticien vervolgens de sterkte bepalen die u nodig heeft voor veraf, en indien nodig wordt ook de nabij sterkte bepaald (voor het lezen)

Tevens zullen er enkel binoculaire testen uitgevoerd worden om te kijken of de samenwerking tussen beide ogen goed is. 

Aan het eind zal het resultaat goed met u besproken worden en gekeken worden of een (nieuwe) bril noodzakelijk is. 

Liever contactlenzen? Ook dat is mogelijk, dan volgt een aanpassing contactlenzen

Veel gestelde vragen

Heb jij sinds kort een bril nodig of heb jij een vraag over onze werkwijze? Je leest hieronder onze meeste gestelde vragen.

Staar is een vertroebeling van de ooglens. In de lens zitten eiwitten, deze eiwitten kunnen gaan samenklonteren en de lens troebel maken. Je gaat dan wazig zien en kleuren worden minder helder. Je kunt dubbelzien en ziet ook ’s nachts slechter. Met een oogoperatie kan de oogarts de troebele lens vervangen voor een kunstlens.

Een lui oog ontstaat als een oog zich in de vroege kinderjaren niet normaal heeft ontwikkeld. Wanneer één oog zich goed ontwikkelt en het andere niet, wordt het oog met de slechtere scherpte het ‘luie’ oog genoemd.

Glaucoom betekent te hoge oogdruk. Je oog is een soort bolletje gevuld met vocht, daardoor vindt er een bepaalde druk plaats. De oogdruk is te hoog wanneer die schade aan de oogzenuw veroorzaakt. Hoe hoger de oogdruk (bij herhaling gemeten), hoe groter de kans op schade. Indien er schade aan de oogzenuw plaatsvindt, wordt het gezichtsveld ook steeds kleiner. Ook wel ‘kokervisie’ genoemd. Als glaucoom niet behandeld wordt kun je uiteindelijk blind worden. Bij Mooi Optiek meten wij de oogdruk en verwijzen indien nodig door naar de oogarts voor nader onderzoek.

Oogartsen noemen maculadegeneratie ook wel LMD (leeftijdsgebonden maculadegeneratie). Het begint meestal na het 50ste levensjaar.                                          

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is een aandoening van de macula (gele vlek). Dit is het centrale deel van het netvlies, waarmee u leest of gezichten herkent. LMD houdt in dat de macula beschadigd raakt, waardoor het zicht geleidelijk minder kan worden. 

LMD kent twee vormen. In de meeste gevallen gaat het om droge LMD, meestal aanwezig in beide ogen. Natte LMD komt minder vaak voor en begint meestal in één oog. Een droge vorm kan veranderen in de natte vorm van LMD. 

Maculadegeneratie kan ook op jongere leeftijd ontstaan en wordt dan juveniele maculadegeneratie genoemd. 

Als je vader, moeder, broer of zus maculadegeneratie heeft, heb je een grotere kans het ook te krijgen. Je kunt de kans verkleinen door gezond te eten en niet te roken.

Afspraak maken